Ard wesel solutions

Over mij

Procesverbetering

Verbeteren willen we allemaal, maar bent u in de gelegenheid om daar voldoende tijd voor vrij te maken?

Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel, wie ben ik om u als directeur/eigenaar te vertellen hoe het moet. Dat weet u zelf ook wel. Waar het de meeste directeuren aan ontbreekt, is tijd. Tijd om vanaf een afstandje, en met aandacht, naar uw interne processen te kijken. Om dan vervolgens uw bevindingen te analyseren en integraal te implementeren.

Daar kom ik in beeld. Met 20 jaar ervaring in het optimaliseren van interne processen bij productiebedrijven. En niet gebonden aan enige historie of andere “onzichtbare interne” belemmeringen. U krijgt een pragmatische procesverbetering voorstel op basis van data, zodat uw bedrijf jaarlijks minder verliest en daarom meer winst overhoudt.

De beste resultaten haal ik bij bedrijven met een minimale omzet van 5 miljoen. Ongeacht het productieproces, bijvoorbeeld hoge volumes van relatief simpele producten met een korte doorlooptijd of lage volumes van design- of specialistische producten met een lange doorlooptijd.

Effectieve productieprocessen Wetering

Met respect en gevoel voor uw medewerkers en een pragmatische aanpak, zorg ik dat u middelen en tijd bespaart binnen uw logistieke- en productieprocessen. Mijn persoonlijke aanpak zorgt voor verbinding met uw medewerkers. Dat zorgt ervoor dat zij open staan om positief deel te nemen aan het verbetertraject.

Complexe processen vertaal ik naar makkelijk te begrijpen stappen. Uw medewerkers krijgen de juiste informatie op het juiste moment. Geen overload, geen complex geformuleerde stof, maar handzame aanpassingen van het werkproces in de taal die zij verstaan.

Het verbindingsproces met uw medewerkers begint al vanaf dag één. Tijdens de inventarisatie spreek ik de mensen op de vloer. Het makkelijkste zijn de mensen die hard klagen. Die weten waar zaken niet goed gaan en delen dit heel graag met veel passie.

Ard Wesel profielfoto

Ard Wesel

Procesoptimalisatie expert
Een aanjager, vriendelijk en enthousiast. Een nieuwe omgeving maak ik me snel eigen. Goede ideeën haal ik van de werkvloer en uit de organisatie. Verder houd ik van een positieve benadering, ik denk graag dat iets wèl kan in plaats van dat iets niet kan. Laat mij gerust een tijdje de planning doen, een perfecte manier om uw bedrijf te leren kennen. Zoekt u iemand die precies volgens de methodes en termen van: Lean, Six Sigma, Agile, Scrum, TPM, etc. werkt? Dan ben ik niet uw degene die u zoekt. Mijn visie is dat je makkelijker mensen betrekt met minder moeilijke woorden.

CV in het kort

In mijn basis ben ik een productieplanner.  Regeren is vooruitzien. Gegroeid van medewerker bedrijfsburo naar hoofd bedrijfsbureau. Van alles zelf bedenken naar samen projecten definiëren. Van de projecten zelf trekken naar een afdeling van 7 i.p.v. 4 fte en anderen coachen bij hun eigen projecten. En sinds 2018 als zelfstandig procesverbeteraar voor productie bedrijven.

Geïnspireerd door mijn vrouw hebben we in 2018 ons huis verkocht en baan opgezegd en zijn we met ons hele gezin een half jaar op wereldreis geweest. Hierdoor ontstond een nieuwe droom: Voor mezelf beginnen!!

Bedrijven waar ik voor heb gewerkt

Unilin
Van de Wetering Metaalsperswerk
polyestershoppen-punt nl
TNA Solutions Logo
Hectas Facility services logo

Wat houdt een bottleneck workshop in

“Het Doel” een boek uit 1984 van Eliyahu M. Goldratt.

In een workshop laat ik je in 10 minuten zien wat de theory of constraints inhoud. We maken heel praktisch inzichtelijk wat het effect van een bottleneck is op de output van een bedrijf. Door middel van een voorbeeld bootsen we een proces na dat eerst 50 seconden duurt en daarna nog maar .. seconden.

01  Waar zit de bottleneck?

Wat is een bottleneck en hoe zie je die?

02  Hoe ga je meer verdienen?

Hoe ga je om met een bottleneck en hoe ga je om met een niet-bottleneck?

03  Investeren vs alternatieven

Investeren in de bottleneck levert meer output maar er zijn goedkopere alternatieven.

04  Regeren is vooruitzien

Wanneer je weet waar je bottleneck zit in de toekomst wordt het logisch om meer rendement te maken.

Interesse om winst te halen uit bestaande processen?

Neem dan contact op om een kennismakingsgesprek te plannen.

U krijgt op werkdagen binnen 8 uur een reactie

Voorbeelden van behaalde resultaten

Placeholder2
Focus

1. Effectief werken
2. Voorkomen stilstand
3. Dan pas efficiënt werken