Wat doe ik

Samen op zoek naar mogelijkheden om makkelijker en sneller te werken.

Interne logistiek

Voorraden, productieprocessen en planningen. De keuzes die zijn gemaakt binnen deze onderdelen bepalen de interne logistiek en hebben een grote impact op de doorlooptijd en kosten. Hieronder een paar voorbeelden.

  • De juiste voorraden: grondstoffen, halffabricaten en eindproducten
  • Welke stappen doe je vóórdat er een klantorder is?
  • Serie groottes en hoe vaak start je een bepaald proces?
  • Het aantal bewegingen en aantal kilometers (intern) transport
  • Tijdwinst door makkelijkere informatiestromen en planningen

De interne logistiek onderzoeken met als doel:

“Meetbare verbetering: kortere doorlooptijd en/of lagere kosten”

Ik doe dit door samen te werken met uw mensen. Met vreemde ogen de juiste “waarom”-vragen te stellen zodat we veel ideeën kunnen verzamelen. Lean en Six Sigma zijn daarvoor prima methodes. Zelf gebruik ik liever een basisformule B²V, Blote Boeren Verstand.

“Zet mij niet voor uw organisatie maar tussen uw mensen.”

Oplossingen zonder mooie presentaties

Wie ben ik

Wie ben ik

Aanjager

Ik ben enthousiast en vriendelijk. Verbeteren doe je samen, en als procesman stel ik graag ‘waarom’-vragen. Ik vind het heerlijk om rond te gaan en goed te luisteren naar wat mensen zeggen. Door onderwerpen in een groter geheel te plaatsen probeer ik ook te snappen wat mensen beweegt.

“Effectiviteit vergroot je door de processen van verschillenden afdelingen als geheel te optimaliseren.”

Het grote geheel

Het grote geheel zien en waar nodig de diepte in gaan om de details goed te snappen. Dat is hoe ik werk. Eerst de grote lijnen en dan inzoomen. Zo kan ik een omgeving razendsnel in me opnemen en verbanden leggen. Wanneer details ertoe doen worden ze belangrijke zaken en moet je ze meenemen in een oplossing.

Voorkom fouten: “Assumption is the mother of all failures”

Avonturier

In 2018 hebben mijn vrouw en ik onze droom waargemaakt. Alles verkocht, baan opgezegd en een half jaar samen met onze drie kinderen om de wereld gereisd. Een geweldige levenservaring waarna ik heb besloten mijn kennis en enthousiasme in te zetten om samen met bedrijven te sleutelen aan de interne logistieke processen. Van mijn passie heb ik mijn vak gemaakt.

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal” (Albert Einstein)
Wat lever ik

Wat lever ik

Vreemde ogen

Als buitenstaander word ik niet beperkt door de “normale” gang van zaken, ik stel graag de ogenschijnlijke simpele ‘waarom’-vragen. Ik ben niet gekleurd met een afdelingsbril. Mijn werkwijze kenmerkt zich door oplossingen “op te halen” in de organisatie zelf omdat dat de beste basis is voor draagvlak.

“E = K * A Effectiviteit is een vermenigvuldiging van kwaliteit en acceptatie”

Return on investment

Elke verandering moet leiden tot concrete verbetering. De ideeën hebben immers tot doel meetbaar positief resultaat te leveren!

“Meetbare verbetering: kortere doorlooptijd en/of lagere kosten”

Scan van de interne logisitiek

Mogelijk heeft u reeds een concrete opdracht in gedachte die u graag zou willen bespreken. Is dit niet het geval? Dan breng ik graag uw interne logistiek in kaart. Dit geeft u overzicht en inzicht van uw bedrijfsprocessen. Daarnaast is het doel van de scan om één of meer potentiële projecten te definiëren met een rendementsverhoging van €50.000 tot €100.000.

Waarom Ard

Waarom Ard

Persoon

Enthousiast en vriendelijk, ik werk graag samen. Door de juiste vragen te stellen probeer ik zo veel mogelijk ideeën op te halen. Ik kan me een nieuwe omgeving razendsnel eigen maken en wil zaken echt snappen. Wanneer ik iets niet begrijp vraag ik het gewoon nog een keer, simpel en heel effectief.

Werkwijze

Ik werk graag aan de hand van de volgende stappen. We kunnen starten op basis van een concrete vraag of op basis van een scan.

0. Scan van de interne logistiek
1. Project definiëren
2. (klant)eisen helder en het proces in kaart brengen
3. Analyse en ophalen van ideeën
4. Toetsen van de ideeën aan de eisen
5. Het juiste idee omzetten naar een werkbare oplossing
6. Nieuwe werkwijze implementeren

Ik deel een project graag op in een aantal fasen. Een gefaseerde opdracht zorgt voor goede kwaliteitsborging en is beter planbaar.

Kwaliteit

Ik lever kwaliteit en meerwaarde. Voor mij is dat geconcentreerd werken en even stoppen als ik afstand moet nemen om tot de juiste oplossing te komen. In de praktijk komt het er vaak op neer dat ik maximaal 6 uur op een dag aan een opdracht werk.

“U zult mij geen uren zien schrijven waar ik zelf niet tevreden over ben.”
Contact

Contact

Het kopje koffie

Wanneer u samen wilt onderzoeken of het wellicht mogelijk is makkelijker en sneller te werken. Middels een concrete opdracht of door te starten met de logistieke scan. Dan kom ik graag langs voor een kennismaking. Het is belangrijk om de overtuiging te hebben dat we goed samen kunnen werken.

Het proces zien

Wanneer het vertrouwen er is, zou ik graag het proces even zien. Een plaatje zegt vaak meer dan duizend woorden. Door het proces te zien snap ik nog beter wat de huidige situatie is en kan ik veel beter een opdracht omschrijving uitwerken of mezelf alvast voorbereiden op een goede scan.

“Meetbare verbetering: kortere doorlooptijd en/of lagere kosten.”

Bij deze nodig ik u uit om me te bellen op telefoonnummer 06-19 671 621 of te mailen naar ard@ardweselsolutions.nl.
Hartelijke groet,

Ard Wesel